Vitamiinien säilyvyys täysravinnoissamme

Vitamiinit ovat tärkeä osa koirien ja kissojen täysravintoa. Vitamiineja tarvitaan elimistön normaaleihin toimintoihin ja ne ovat terveyden kannalta välttämättömiä eli niitä on saatava ravinnosta. Osa vitamiineista häviää prosessin sekä varastoinnin aikana. Joihinkin vitamiineihin prosessi vaikuttaa enemmän kuin toisiin. Tätä seurataan tehtaan omavalvonnassa analysoimalla näytteitä säännöllisesti. Myös Ruokavirasto valvoo tuoteselosteita vertaamalla niitä tekemiinsä analyyseihin.

Olemme ottaneet vitamiinien säilyvyyden huomioon kolmella tavalla ruoissamme:

  1. Ruokiin lisätty extra-määrä.
    Ruokiemme lisättyjen ravintoaineiden listassa näkyy vitamiinien määrät, jotka ruoista löytyy säilyvyysajan puitteissa. Ruokiin on siis lisätty säkeissä esitettyjen määrien lisäksi se määrä, jonka arvioidaan tutkimustiedon ja tehtyjen analyysien perusteella hajoavan prosessin sekä varastoinnin aikana.
  2. Hivenaineiden muoto sekä määrä.
    Käytämme ruoissa kelatoituja hivenaineita (sinkkikelaatti, rautakelaatti, kuparikelaatti…). Sen lisäksi, että ne ovat koiralle ja kissalle paremmin imeytyvässä muodossa, ne ovat myös vitamiinien säilyvyyden kannalta parempi vaihtoehto. Kelatoidut hivenaineet eivät reagoi vitamiinien kanssa yhtä helposti kuin vapaat metalli-ionit tai sulfaattimuodossa olevat hivenaineet. Rauta, kupari ja sinkki reagoivat helposti ja saavat aikaan vapaita radikaaleja. Mitä reaktiivisemmassa muodossa (kelaatti < oksidi < sulfaatti) ja mitä suurempi määrä hivenaineita on, sitä enemmän ne reagoivat elimistössä muiden aineiden kanssa muodostaen vapaita radikaaleja.
  3. Antioksidantit säilönnässä.
    Rasvan hapettuminen aiheuttaa vapaiden radikaalien muodostumista ja tärkeiden ravintoaineiden, kuten vitamiinien hajoamista. Rasvan suojaaminen antioksidanteilla hidastaa tätä prosessia. Me käytämme rasvan suojaamisessa luonnollista tokoferolien seosta, joka on tehokkaampi ehkäisemään vapaiden radikaalien muodostumista, kuin pelkkä alfa-tokoferoli.

Laadukkaat vitamiinit tulevat aina luotettavilta ja tunnetuilta vitamiinitoimittajilta, jotka panostavat vitamiinien säilyvyyteen kehittämällä jatkuvasti prosessejaan. Seokset valmistetaan vankalla lisäravinnemaailman kokemuksella Karkkilassa.