SertiLife Kanaa ja kauraa -koiranruoka sisältää paljon eläinvalkuaista. Miksi?

Valkuaisella eli proteiinilla on iso merkitys koiran ruokinnassa.

1.

Valkuaispitoisella ruoalla on vahva kylläisyysvaikutus – se pienentää nälän tunnetta ja saa aikaan hormonaalisia muutoksia, jotka esimerkiksi hidastavat vatsan tyhjentymistä. Erityisesti eläinperäiset valkuaiset ovat tärkeässä roolissa, koska ne sisältävät huomattavasti enemmän tärkeitä aminohappoja kuin kasviperäinen valkuainen – hyötysuhde on parempi.

2.

Valkuainen ylläpitää tasaisempaa verensokeritasapainoa sekä insuliinin tuotantoa.

3.

Valkuainen edistää ruuansulatusta ja vaikuttaa kudosten uusiutumiseen ja korjaamiseen.

4.

Valkuainen vaikuttaa positiivisesti ruumiinpainon ja lihasmassan ylläpitoon sekä liikkuvuuteen ja lämmöntuotantoon. Se myös ehkäisee väsymystä, heikkoutta ja pehmytkudosvaurioita.

5.

Valkuaispitoinen ravinto edesauttaa ylläpitämään koiran virtsateiden terveyttä lisäämällä juomista sekä happamoittamalla lievästi virtsaa. Varsinkin eläinperäinen valkuainen auttaa pitämään virtsan pH:n turvallisella alueella.

6.

Valkuaispitoinen koiran ravinto pitää ihon ja turkin hyvässä kunnossa. Iho on ruumiin suurin elin ja valkuainen on ihon ja karvojen pääkomponentti. Tiesitkö, että koiran karva on muodostunut 95 % valkuaisesta? Koiran iho uudistuu noin 3 viikon välein ja 25–30 % syödystä valkuaisesta kuluu ihon vaihtuvuuden ja karvojen kasvun ylläpitoon. Riittävällä valkuaisainemäärällä voidaan välttää ihon ja karvapeitteen ravinnollisista puutteista ja epätasapainoista johtuvia ongelmia ja näin parantaa karvapeitteen laatua ja ihon suojamuuria.

7.

Valkuaisella on tärkeä rakenteellinen ja fysiologinen rooli mm. immuunisoluille. Se auttaa ylläpitämään vahvaa immuunisysteemiä.

Valkuaisen ylärajaa ei ole määritelty, mutta alarajoista on olemassa suositukset. Korkean valkuaispitoisuuden ei tiedetä vaikuttavan negatiivisesti esim. munuaisten toimintaan. Munuaisten kannalta vahingollista on fosfori ja siltä osin valkuaislähteiden laatuun tulee kiinnittää huomiota, jotta raakaaineissa ei olisi liikaa rustoja, jänteitä, luunkappaleita tai ruotoja, jotka lisäävät fosforin määrää. Koiran kasvamisen kannalta (erityisesti isoilla roduilla) valkuaisen määrä ei ole ongelma, vaan on tärkeää, että kalsiumin ja fosforin suhde on oikea. SertiLife Kanaa ja kauraa tuotteessa Ca/P suhde on aikuiselle koiralle optimaalinen eli noin 1.3.