Käytämme vain laadukkaita raaka-aineita ja aina kun mahdollista, kotimaisia.

Hankimme kaikki raaka-aineemme luotettavilta tuottajilta ja aina mahdollisuuksien mukaan läheltä tehdastamme.

Lemmikkieläinruokamme sisältävät runsaasti hyvälaatuista suomalaista broileria. Kissanruoassa käytämme lisäksi myös runsaasti suomalaista kalaa.

Eläinperäisen valkuaisen osuus tuotteissamme on korkea, mikä on koiran ja etenkin kissan ruokinnassa tärkeää. Lue lisää valkuaisen tärkeydestä lemmikillesi.

Suomalainen broilerinliha on lemmikeille erityisen hyvin sopivan koostumuksen lisäksi myös turvallinen raaka-aine. Voit lukea lisää antibioottivapaasta kotimaisesta broilerin lihasta:

https://www.atria.fi/antibioottivapaa/

https://www.atria.fi/konserni/ajankohtaista/nakoaloja-ruokaan/kotimainen-liha–vahemman-antibiootteja/

Hyvinvointia rasvahapoista, vitamiineista sekä kivennäis- ja hivenaineista

SertiLife-kuivamuonissa on optimaalinen määrä omega-6- ja omega-3-rasvahappoja. Ne tukevat ihon, turkin ja nivelten hyvinvointia. Rasvahapot tulevat tuotteisiin kotimaisista kananrasvasta, kalaöljystä ja kasviöljystä.

Laadukkaat vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet ehkäisevät puutoksia kovassakin kulutuksessa. Valtaosa raaka-aineistamme, yli 90 %, on puhtaasti kotimaisia. Laadukasta lemmikin ruokaa tehdessä tarvitaan kuitenkin joitain ainesosia, joita ei suoraan Suomesta saa. Mm. vitamiini- ja hivenaineseokset hankimme suomalaiselta valmistajalta, mutta näissä seoksissa käytettäviä raaka-aineita ei ole mahdollista tehdä Suomessa.
Tuotteemme eivät sisällä lainkaan keinotekoisia makuaineita tai väriaineita.

Luonnostaan gluteeniton kaura tekee hyvää

Käytämme SertiLife koiran täysravinnossa kotimaista kuorittua kauraa. Luonnostaan gluteeniton kaura on koiran ruoan raaka-aineena tutkitusti* erittäin käyttökelpoinen ja kuorittuna ravintoarvoltaan jopa parempaa kuin riisi. Emme käytä lainkaan vehnää, soijaa eikä maissia. SertiLife Kanaa ja Kalaa täysravinto kissoille ei sisällä lainkaan viljaa.

Ratkaisevassa osassa käyttökelpoisuuden parantamisessa on kauran päällimmäinen osan kuoriminen eli poistaminen ja ytimen riittävä kypsennys.

Kauran kuori sisältää pääasiassa kuitua. Kauran kasvun aikana kuori suojaa ydintä ja kerää mm. haitalliset mikrobit itseensä. Kuorinnalla saadaankin kauran arvokas ja käyttökelpoinen ydin käyttöön. SertiLife kana ja kauraa -kuivamuonassa ydin vielä kypsennetään heti kuorinnan jälkeen, millä varmistetaan arvokkaiden rasvahappojen ja ytimen säilyminen. Lopullinen kypsennys tapahtuu extruusiossa nappulan valmistusvaiheessa.

Kauraa viljeltiin Suomessa vuonna 2020 347 900 hehtaarilla mikä vastaa noin 1 % koko Suomen pinta-alasta. Kotimainen kaura työllistää suomalaisia viljelijöitä ja muuta alkutuotantoa, ja sen merkitys viljelykasvina Suomessa on viimevuosina kasvanut.

Kotimaisen kauran hiilijalanjälki on alle 1 kg CO2 ekv/kg eli neljä kertaa vähemmän kuin riisillä, jonka hillijalanjälki on 3,8 kg CO2 ekv/kg.

Lisäksi riisin viljely vaatii runsaasti vettä ja sen viljely onnistuu vain hyvin kosteissa tai keinokastelluissa olosuhteissa.

*https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/451231/mtt-kjak-v58n4s16a.pdf?sequence=1&isAllowed=y